No text after second date Reddit

evet sayın romalılar türk polisi ne kadar çöp toplayici, mavi saçlı kadın varsa hepsine çatır maske cezası yazdı.

1 haftadır antalya kemerdeyim gelen rus, ukraynalı, sırp gibi bilimum yabancılar hiç biri ne sokakta ne de otelde maske takmamaktadir.

yargı sadece türk vatandaşına mi işlemektedir. yazık ulan kendi vatanımızda yabancıyız.

  • benim 15 dakikada temizlediğim balığı adam 2 dakikada temizliyor. adamın mesleği bu olduğu için benden çok daha hızlı yapıyor. bence sorun yok.

    gerçi eve gelince incesi ile uğraşmamıştır diye kalan bir şey var mı diye kontrol ediyorum ama işimi baya kolaylaştırıyor.

    meslekler bunun için var.

  • türkçe yazmasından kaynaklanan bir durum. tıpkı yüzde işareti gibi. biz yüzde elli deriz, %50 yazarız. gavurlar fifty percent der 50% yazar.

    18+ da gavurcadır, türkçesi de artı onsekizdir.

    bu kadar basit.

  • manyak mısınız olm siz?
    hasta mısınız?
    takacak şey bulamadınız, buna mı taktınız?

    meclis başkanınız 5 tane koruma aracına 2.5 milyon veriyor, onu da senin ve benim cebimden çıkan paradan veriyor, buna laf edeceğinize, anasının ak sütü gibi helal kazancından 17bin liralık bebek arabası alan adama mı çatıyorsunuz?
    ruh hastası mısınız lan siz?

    cebinizdeki parayı lüpletene ses çıkarmayı öğrenip siz de o 17bin liralık bebek arabasından alabilecek hale gelseniz daha iyi olmaz mı? illa başkasının ayağından çekip çukura batırmak zorunda mısınız?

    herhangi bir bebek ürünü mağazasına gidip, bebek arabası nedir, kaç paradan başlar onu bile kontrol etmemişsiniz. bir akşam herhangi bir avm'ye gidip insanlar bebekleri için ne kullanıyor bakmamışsınız.

    evet, 199 liraya da bebek arabası var, ama sen tırnaklarını yeme diye 199 liralık arabadan almak zorunda mı tarkan? sana ne ulan? sa-na-ne?

    eğer ki tarkan'ın 17bin liraya bebek arabası ile derdin var ise; erik kafası yazmışsın ama oraya başka bir şeyin kafasını yazman lazım.

    edit: beşik ile bebek arabasının farkını da bilmiyor eşek herif.

  • ben size en kısa yoldan nasıl alınacağını anlatayım.

    öncelikle şunu bilin, vizeyi konsolosluktan almanız gerekmiyor ve bunun için güvenilir aracı kurumlar var. konsolosluğa gitseniz bile görevliler sizi bu kurumlara yönlendirebilir. fakat insanlar genelde şöyle bir hata yapıyorlar; google'a girip "rusya vizesi" yazıyorlar ve karşılarına çıkan ilk linklere tıklayıp başvuru yapıyorlar ve sonu genelde hüsran oluyor. en doğru bilgiyi, bölgenize en yakın konsolosluğun web sitesinden öğrenebilirsiniz. örneğin antalya için yetkili kurum bu. konsolosluğa da gitseniz buraya yönlendirme yapacaklar. bu arkadaşlar da maksimum 7 güne vizenizi hazırlayıp verecekler.

    ilk olarak hazırlamanız gereken şey geçerli bir pasaportunuzun olması. bunun yanına iki adet fotoğraf ekleyip, şu linkten ulaşacağınız web sayfasındaki formu da doldurup çıktısını aldıktan sonra direkt olarak bu kurumların yolunu tutuyorsunuz. bu kurumlara 80 dolar vize bedeli ve 35 dolar hizmet bedeli ödedikten sonra işlemler bitiyor mu? hayır bitmiyor.. genelde yine aynı yerde olan başka bir kuruma otel voucher'ı almak için yönlendiriliyorsunuz. bu voucher'ı almak zorunlu. gerçekten bir otel rezervasyonunuz var ise zorunlu değil. çünkü sınır polisleri sizi sorguya alırlarsa, oteli gerçekten arayıp teyit edebilirler isminizi. öyle sahte rezervasyon yapan web sitelerine güvenip elinde kağıtla geri gönderilen çok insan oluyor. rezervasyon tarihleri ile vize tarihleri birbirini karşılamalı.

    pasaport ve evrakları verdikten sonra birde sms bilgilendirmesi için sizden 10 lira daha alıyorlar (antalya için) pasaport başına. vizeniz hazır gelin alın gibisinden bir sms işte.

    vizeniz üç aylık geliyor ve süre başvuru yapıldığı gün itibariyle başlıyor. bundan sonra yapmanız gereken tek şey bir uçak bileti bakmak. fakat şöyle tehlikeli bir durum daha var; rusya sizden pcr testi istiyor ve bunu her yaştan çocuklar ve bebekler için de talep ediyor. eğer ki test sonuçları pozitif çıkarsa yandı gülüm keten helva. bileti almışsanız uğraşır durursunuz evde eliniz kolunuz bağlı.
    bu test için kişi başı 175 tl alıyor devlet hastanesi ve uçak bileti ile pasaport talep ediyor. sağlık sigortası istenmiyor! rusya sizden herhangi bir sağlık sigortası talep etmiyor!

    pcr test sonuçlarını ingilizce olarak alıyorsunuz ve rusya'da sınır görevlileri bunu sizden istiyor. istemeyebilir de. türkiye tarafında fiziksel olarak hiç sorulmuyor fakat belki görevliler bilgisayardan falan görüyordur.

    türk tescilli bir havayolu ile gidiyorsanız işiniz kolay fakat rus tescilli bir havayolu ile gidiyorsanız işiniz zor. uçakta size bir form veriyorlar ve doldurmanız talep ediliyor. bu formu rusya'da teslim ediyorsunuz havalimanı yetkililerine. dikkat etmeniz gereken nokta; formda konaklama adresinize gidip kız arkadaşınızın evinin adresini yazmayın. voucher'da neresi yazıyor ise orayı yazacaksınız.

    şimdi uçaktan indiniz ve sınır polisleri yarı yarıya ihtimalle sizi sorguya alabilir. pasaport polisi ufak tefek sorular sorabilir ve aldığı yanıtlar onu tatmin etmezse direkt sorguya gidersiniz. sorguda ülkeye geliş sebebiniz sorulur, ülkeden kaçtınız mı, iltica mı edeceksiniz, kurye misiniz vs soruşturma yapılır. vizenizin amacından farklı bir geliş sebebi söylerseniz geri gönderilirsiniz. turistik vizeyle gidip, iş bulmaya geldim diyen mallar çıkabiliyor. veya otel voucher'ından farklı bir yerde konaklama yapacağım diyenler de çıkabiliyor.. sırıtarak "kızlar çok güzel yaa, onları görmeye geldim" derseniz maalesef geri gönderilirsiniz.
    paranızı sorarlar, kılık kıyafetinize bakarlar, geri dönüş biletinizi, otel rezervasyonu kontrol ederler ve hatta hatta telefonunuza bile bakabilirler ansızın isteyip.
    eğer ki istenmeyen bir durum olan geri gönderme olayı başınıza gelirse, size uzattıkları hiçbir kağıda imza atmayın. geri göndermek tamamen onların sorumluluğu altında. karnınızı doyuracak ve biletinizi alacaklar. bağırıp çağırmak fayda etmiyor, elinizde telefon bir o yanı bir bu yanı aramak da nafile.. geri dönüyorsunuz..
    fakat müsterih olun, öyle kolay kolay kimse geri gönderilmiyor ve her geri gelen yolcu için karşılığında türkiye'de bir rus vatandaşını geri gönderiyor. umarım anlatabilmişimdir..

    az biraz şanslı iseniz bu olayları hiç yaşamadan, tek kelime bile sormadan mühürü basarlar ve geç de diyebilirler.

    rusya'ya hoşgeldiniz.

    dipnot: benim rusya'da oturma ve çalışma iznim var ve bu sebepten vizesiz geliyorum. yukarıda anlattıklarım turistik vize içindi. diğer vize türleri konusunda pek bir bilgim yok.

  • allah kimseyi evladı ile sınamasın, kimse de o yetiştirdi, onun da kabahati var filan demesin, dünyanın binbir türlü hali var.

  • tüm dünya maskeleri çıkarırken biz daha tedbirleri sıkılaştıyoruz.

    hükümete sorular

    1-18 gün bu millet ne yeyip ne içecek. günlük yevmiye usulü çalışanlar nasıl geçinecekler

    2- kredisi olanların mayıs taksitleri nasıl ödenecek malum kimse çalışamadığı için maaş alamayacak.

    sorularınız varsa eklerim yeşillendirin.

    adam cumartesi memlekete gideceğim de olur mu hocam diye mesaj atmış. ben cumhurbaşkanımıyım la

  • sedat ağır sıçmış.

    duyar kasacağım derken kendini rezil etmiş. çünkü saçmalamış.
    bir mayo ne kadar aq? google'a erkek mayo yazdım. hiç araştırmadan, 29 tl'ye çıktı karşıma en ucuzu.
    29 tl dediğin neredeyse artık bir paket sigara parası.
    bu olayın parayla zerre alakası yok.
    adam hanzo. mayo alacak parası olmayan adam, ortaköy'e ışınlanarak mı geldi?
    ayrıca sedatcığım, ekonomi çok iyi naraları atan berat'a da mention atmanı öneririm. yerse.

    (bkz: bak bunu buradan alın)

  • ben şahsen ölmekte olan bir insanın ruh halinde hissediyorum artık bu ülkede kendimi ve eminim benim gibi düşünen insanlar da aynen öyle hissediyor.

    nefes almakta zorlanıyoruz, hiçbir şey yapmak gelmiyor içimizden. geçmiş günleri hayal edip bir an umutlanıyoruz fakat o günlerin gelmeyeceğini anladığımız her an tekrar ölüm doşeğinde buluyoruz kendimizi.

    bizi bu durumdan kurtaracak bir devacı bekliyoruz sürekli ama biliyoruz ki yok artık bu derdimize bir deva.

    bizler öldük artık, yerimize gelenlerse yaşadıklarını sanacaklar ne yazık onlara. çocukları evlenecek onbirinde onikisinde, kocaları alacak ikinciyi, üçüncüyü. yöneticileri soyup soğana çevirecek hepsini, değer verdikleri hiçbir şey kalmayacak ellerinde eninde sonunda.

    ve biz diyeceğiz ki ölüm döşeğinde bile; iyi ki yaşamışız o mutlu günleri, en mutlu günlerimiz olduğunun farkında olmasak bile...

    edit: öncelikle maçı izlemediğimi söylemeliyim, mevzuyu sözlükte gördüm ve yazdım yazıyı. benden önce bir ya da iki entry vardı ancak ne hikmetse yok oldular ve başlık bana kaldı, bu yüzden başlık ve yazı uyumsuz gibi oldu.

    alttaki entrylerin büyük kısmını okudum ve bir kez daha akp kafasının nasıl çalıştığına şahit oldum. elbette kimse kimsenin giyim kuşam tercihlerine, hayat tarzına karışamaz, bir defa bu en çok bizlerin savunduğu insan haklarına ters. yıllarca ve bugün daha da fazla modern giyinen insanları dinen aforoz edenler sizler olsanız bile kendiniz için de olsa iki de bir insan haklarından bahsediyor olmanız da ayrıca takdire şayan.

    pedagojik olarak inanılmaz sorunlu da olsa keşke mesele sadece küçücük kız çocuklarına türban taktırmak olsa. asıl mesele, yöneticilerin aslında senin inancının bir parçası olan türbanı ve diğer dini argümanları kullanarak her türlü pisliği yaparlerken senin buna alet oluyor olman. seni yöneten hiç kimsenin derdi türban değilken senin çocuğuna türban takabildiğin için duyduğun mutluluk sayesinde, sen asgari ücretinle öbür ayı zor getirirken o adamların milyon dolarları kutulaması sevgili kardeşim.

    yine de yazarların büyük çoğunluğunun durumun farkında olması sevindirici. hepimiz görüyoruz ki toplumda önemli bir daralma var ve eninde sonunda bir yerde patlak verecek umudu taşıyoruz az da olsa.

  • suratına tükürmediğimiz bizim paramızın 3-4 katı ettiği günlerden nerelere. bulgaristan gibi cücük kadar ve fakir bir ülkenin para birimi bile bizimkini sekize katlamış.